Error to connect to CRM

Feb 6, 2012 at 5:47 AM

I have the following error when I try to connect to the On Premise CRM 2011

Metadata contains a reference that cannot be resolved:

'http://crm:5555/ABC_CORP/XRMServices/2011/Organization.svc?wsdl

Even though I specify the server name as 192.168.0.101 and port number to be 5558.  Since I am using a VPN session,  I select Custom Authentication to specify my domain, user name and password.

Normally, I access CRM by typing the following in Internet Explorer

http://192.168.0.101:5558 and enter my domain, user name and password when it prompt me a login prompt.

Anyone have any idea why I have this problem. 

The tool is great and I try it out on the Trial CRM online.  I desperately need to find out why I can not connect in the my On Premise CRM.  Thanks.

 

 

 

Coordinator
Feb 6, 2012 at 8:07 AM

If you connect through a VPN, I think I know what's happening...

When retrieving organization list, you use the discovery service with the IP address, that's working...

But the discovery service returns to you the list of organizations with the url associated, which is http://crm:5555/...

As your VPN seems to be configured without dns support, your computer does not know the server "crm".

Maybe you could update the configuration file to replace http://crm:5555 with http://192.168.0.101 and retry to connect

Feb 6, 2012 at 12:19 PM
tanguy92 wrote:

If you connect through a VPN, I think I know what's happening...

When retrieving organization list, you use the discovery service with the IP address, that's working...

But the discovery service returns to you the list of organizations with the url associated, which is http://crm:5555/...

As your VPN seems to be configured without dns support, your computer does not know the server "crm".

Maybe you could update the configuration file to replace http://crm:5555 with http://192.168.0.101 and retry to connect

Where is the configuration file located?

Coordinator
Feb 6, 2012 at 12:24 PM

it should be on the same location that the tool but if you can't connect, maybe the file is not created... it is called mscrmtools2011.config

Anyway, your problem is an infrastructure problem, not a problem from my tool

Feb 6, 2012 at 12:49 PM

Yes. Thanks for your help.  I really like your tool.  It is great to document what being used. It is good as a base for refractoring.

Thank again.